Sinoć je uz glazbu i zabavu završen 7. Festival istarske supe u Rovinjskom Selu

Poštovani/e,

sinoć negdje prije ponoći, završen je 7. Festival istarske supe u Rovinjskom selu. Fešta koja slavi i promovira istarsku supu, a ujedno objedinjava sve domaće, autohtone delicije i proizvode Rovinjštine.

Centralni događaj večeri bilo je natjecanje ukupno 12 timova iz cijele Istre koji su pripremali istarske supe. Sudjelovali su timovi: Udruženje obrtnika Rovinj – Orca team – Rovinj s vinima Vivoda, Strukovna škola Eugena Kumičića – Rovinj s vinima Dobravac, tim Tri merla – Rovinj s vinima Vina Lunika, KUD  „Stjepan Žiža“ – Rovinjsko Selo s Vinima Vivoda, Rekreativo – Rovinjsko Selo s vinima Herak & Smoljan, tim Čuvari istrijanskeh užanci – Žminj s vinima Vina Paladnjaki, Studis / Veleučilište u Rijeci / Poljoprivredni odjel – Poreč s vinima Veleučilište u Rijeci / Poljoprivredni odjel – Poreč, Hrast – Motovun s vinima Vina Fakin, tim Tomaz – Motovun s vinima Tomaz Vina, tim Dario & family – Buzet s vinima Vina Sirotić te tim Cekeri iz Nedelišća s vinima Vino Cmrečnjak.
Predsjednica ocjenjivačke komisije bila je Blanka Sinčić Pulić, a sastav ocjenjivačke komijije bio je: Goran Muhlstein, Marijan Sinčić, Franko Milotić, Marino Deković, Josip Pino Kuhar, Nino Jakovčić, Marko Fakin i Davor Šišović.

Nakon obavljenih degustacija i ocjenjivanja ocjenjivačka komisija ovjavila je rezulatate ovogodišnjeg natjecanja u spravljanju istarske supe u kategorijama – tradicionalna i krativna supa. U kategoriji Tradicionalne istarske supe pobijedio je tim Tri merla iz Rovinja s vinima Lunika. Najbolji u kategoriji Kreativna supa bili su Čuvari istrijanskeh užanci iz Žminja s vinima Vina Paladnjaki.
Tijekom manifestacije održano je i ocjenjivanje najljepše uređenog štanda tima koji sudjeluju u natjecanju pripreme supe, a za ovu godinu su tu titulu osvojili tim Rekreativo iz Rovinjskog Sela s vinima Herak & Smoljan.

Nakon podjele nagrada pobjedničkim timovima, posjetitelji su uživali u deustiranju najveće istarske supe koja je bila pripremljena i bukaleti od 20 litara.
Za zabavni program pobrinuli su se skupina Tri deca i grupa Alfa Time Bend.

Sve rezultate ovogodišnjih manifestacija Antonja 2020. i 7. Festival istarske supe te druge informacije potražite na službenim stranicama Udruge Agrorovinj www.agrorovinj.hr  .

Organizator Antonje 2020 i 7. Istarskog festivala supe je Udruga Agrorovinj, a suorganizatori su Mjesni odbor Rovinjsko selo i Udruga obrtnika Rovinja.