ROVINJSKI FESTIVAL VINA 2018.

Tadicionalno za Dan Grada Rovinja 15.9.2018. održan je još jedan Rovinjski festival vina u organizaciji Udruge Agrorovinj.

Na glavnom gradskom trgu u 18,30 sati započela je demonstracija tradicionalne prerade grožđa. Sve što se moglo vidjeti tijekom demonstracije koristilo se davnih dana, a postavljen je bio i stol na kojem se priredila sva hrana koja se jela za vrijeme berbe, sve zahvaljujući marljivim rukama učenicima srednje škole Eugena Kumičića. Tu je bio i stol na kojemu je kraj svake sorte postavljeno nekoliko grozdova, pa su posjetitelji mogli kušati i uspoređivati, a za najmlađe zanimljivo je bilo tući lješnjake. Nakon tradicionalne prerade grožđa tko god je htio mogao je besplatno probati sok od grožđa, poznatiji kao mošt.

Drugi dio manifestacije koji je privukao mnoštvo je tradicionalni Festival vina koji se odvijao na malom molu.

Na Festivalu je izlagalo 28 vinara:  Coronica, Terzolo, Ghira, Trapan, Arman M., Zigante, Benvenuti, Dobravac, P.O. Panjoka, P.O. Vivoda, OPG Lanča, Fameja Matošević, OPG Šuran, San Tommaso, P.O. Grota, OPG Martina Herak Smoljan, Collis, Vina Mondelako, OPG Pavlović, Vina Robi Damijanić, Sosich wines, Vina Matošević, Arman F., Vina Sirotić, Vina Rossi, Cossetto, Tomaz wine, Damjanić vina. U ponudi je bilo preko 70 etiketa vina – Malvazija istarska, Teran, Merlot, Muškat i mnoga druga vina.

Sve to popratio je i Agrorovinj d.o.o. s svojom bogatom gastronomskom ponudom.