POZIV NA RADIONICU EKSTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE ISTRA ZAŠTIĆENA OZNAKA IZVORNOSTI

Poštovani,

Klaster istarskih maslinara je u suradnji sa maslinarima slovenske Istre, Istarskom županijom – Upravnim odjelom za poljoprivredu i Ministarstvom poljoprivrede Republike Hrvatske dana 27. 02. 2019. godine uspješno okončao Projekt zaštite ekstra djevičanskog maslinovog ulja ISTRA zaštićenom oznakom izvornosti na razini Europske unije. Ista je dana 20. 02. 2019. godine upisana u europski registar zaštićenih oznaka izvornosti. To znači da svi proizvođači ekstra djevičanskog maslinovog ulja sa područja koje je propisano u Specifikaciji i uz poštivanje svih ostalih pravila Specifikacije mogu nakon odobrenja certifikacijskog tijela svoje ulje označavati i stavljati na tržište sa oznakom izvornosti i nazivom ISTRA.
Nastavno na navedeno, a u cilju pružanja potrebnih informacija i pojašnjenja Upravni odjel za poljoprivredu Istarske županije poziva sve zainteresirane maslinare i uljare na

RADIONICU
koja će se održati
dana 6. ožujka 2019. godine sa početkom u 17.00 sati
u Pazinu, Spomen dom (dvorana Istra) 

POZIV

U slučaju potrebe ostajemo na raspolaganju za informacije i pojašnjenja, te se možete obratiti na u nastavku navedene kontakte.

S poštovanjem,
Blanka Sinčić Pulić

Blanka Sinčić Pulić
Viša stručna suradnica za  zaštitu i valorizaciju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

 

          ISTARSKA ŽUPANIJA
          REGIONE ISTRIANA

Upravni odjel za poljoprivredu,
šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu

Šetalište pazinske gimnazije 1
52000 Pazin
—————————————————
Tel:  +385 (0) 52 351 643
E-mail: blanka.sincic@istra-istria.hr
Web: www.istra-istria.hr