OBAVIJEST MASLINARIMA

Obavještavaju se članovi da je na području Rovinja zabilježena pojava maslininog moljca (Prays oleae) i stjenice (Nabidae- Closterotomus trivialis) u brojnosti iznad praga odluke. Stjenica do sada nikada nije zabilježena u značajnijoj brojnosti, a uzrokuje sušenje cvjetova i plodova (prema navodima talijanske literature).

Tretiranje se može obaviti svim registriranim sredstvima za maslinovog moljca (BATURAD WP, BIOBIT WP, CALINOGOR*, DECIS 2,5 EC, PERFEKTHION*, ROGOR 40*, CHROMOGOR*, IMIDAN 50 WG, DECIS 100 EC, POLECI PLUS, SCATTO, ROTOR SUPER, RITMUS, ASSET, DEMETRINA 25 EC), s tim da za stjenicu nema registriranog niti jednog sredstva budući do sada nije uzrokovala značajnije štete.

Tko nije još obavio prihranu makro i mikro elementima koji potiču cvatnju i oplodnju također je zadnje vrijeme budući se cvatnja očekuje kroz koji dan.

*VAŽNA NAPOMENA: Sredstvima na osnovi aktivne tvari dimetoat (Rogor, Chromgor, Perfektion) je istekla registracija 30.04.2020., a zadnji rok za primjenu zaliha je 30.06.2020!!!!
Preparate koristiti i miješati prema uputama proizvođača!!!!
Obavezno voditi evidenciju o primjeni sredstva za zaštitu bilja!!!!

U Rovinju, 18.05.2020.
Za udrugu Agrorovinj:
Dr.sc. Ivana Dminić Rojnić